Nieuws en Nieuwsbrieven

Uw Hart voor Salland

Uw Hart voor Salland

Afgelopen maandag (16 april 2018) was het weer zover: de avond van "Hart voor Salland" in Deventer. Altijd weer spannend! Ook dit jaar hebben we weer een mooi bedrag (€ 740,52) mogen ontvangen. We zijn er ontzettend blij mee, onze hartelijke dank voor uw steun!

Uw Hart voor Salland heeft weer gesproken.

 

Lees meer »

Hart voor Salland

Hart voor Salland

Ook dit jaar geeft de Rabobank weer een deel van de winst terug aan de samenleving door middel van de actie "Hart voor Salland". Iedereen die een rekening heeft bij de Rabobank mag stemmen op zijn of haar favoriete vereniging of stichting. Er kan gestemd worden van 9 tot en met 19 maart.

Laat uw stem niet verloren gaan en stem op Stichting Wandel- en Fietspaden Heeten e.o. en natuurlijk op andere verenigingen in Heeten die uw steun hard nodig hebben. Wij hopen dat door uw steun deze actie net zo succesvol wordt als de afgelopen jaren.

Laat uw hart voor Salland weer spreken, onze paden kunnen het gebruiken. Alvast bedankt!

 

Lees meer »

Natte voeten 2

Natte voeten 2

Na de (vele) natte maanden weten we het nu zeker. De natte voeten op de kruising van het Doorninckspad en het Poelpad zijn verleden tijd. De wadi die begin mei 2017 door de gemeente is aangelegd, doet zijn werk.

Zie ook het bericht "Natte voeten" van 3 mei 2017.

 

Lees meer »

Gespot!

Gespot!

Naast het Jaagpad. Heeft u het al gezien? Gebeeldhouwd met de kettingzaag (Chainsaw Carving). Met schoorsteen en al. De kerstman kan dus langskomen.

Prettige feestdagen!

 

Lees meer »

Wij zijn er klaar voor

Wij zijn er klaar voor

Volgende week is het zover: de tiende editie van de Sallandse wandelvierdaagse. Horden wandelaars door het mooie Sallandse land, met op vrijdag 'De dag van Heeten'. Alle routes maken dan voor een deel gebruik van de wandel- en fietspaden van onze stichting. We hopen dat ze net zo zullen genieten van de mooie omgeving van ons dorp als wij. Maar mocht dat niet genoeg zijn dan is er natuurlijk de uitbundige binnenkomst via de ‘Via Germania’ in het centrum van ons mooie dorp. Steekt u in het voorbij gaan ook even een duimpje op voor de prestatie van de wandelaars? Na vier dagen wandelen zullen sommigen het nodig hebben....

Voor de zekerheid hebben wij onze paden nog even nagelopen. Wij weten het zeker: Wij zijn er klaar voor!

 

Lees meer »

Heeft u ze al zien schijnen?

Heeft u ze al zien schijnen?

Sinds eind 2013 ligt er al led-verlichting met zonnecellen langs het Bleerspad (zie nieuwsbericht van 15 december 2013 voor meer informatie), maar de laatste tijd deden niet alle led-lampjes het meer. Deze week hebben we een aantal ledlampjes vervangen door een nieuw soort armatuur van een andere fabrikant. Natuurlijk ook op zonne-energie! We hopen dat deze wat langer mee gaan.
Heeft u ze al zien schijnen?

 

Lees meer »

Werkzaamheden gemeente Raalte bij Zweurninkspad vanaf 17 juli 2017

Werkzaamheden gemeente Raalte bij Zweurninkspad

Aanstaande maandag 17 juli 2017 start aannemer Dusseldorp in opdracht van de gemeente Raalte met werkzaamheden bij het Zweurninkspad. Het betreft het noordelijke deel van het pad direct naast de IJsselgouwe. Dusseldorp gaat de persleiding van de riolering die ligt bij het sportpark aansluiten op het bassin op de IJsselgouwe (bij de voormalige ijsbaan). De persleiding wordt net naast het pad gelegd aan de zijde van het weiland. 

De werkzaamheden duren in totaal 2 weken. Als alles goed gaat is de aannemer alleen de eerste week bezig bij het Zweurninkspad, maar dit zou wat langer kunnen duren. Er wordt gezorgd voor een omleiding voor wandelaars en fietsers over het terrein van de IJsselgouwe.

 

Lees meer »

Uilskuikens

Uilskuikens

Dat onze vrijwilligers begaan zijn met ons mooie dorp wist u natuurlijk al. Eén van hen, Gerard Alferink, is ook betrokken bij de Steenuilenwerkgroep van IVN Raalte. Dat gaat zo goed samen dat in onze opslag, de Oale Smidse, een uilenkast is geplaatst.
In 2016 konden we al drie jongen verwelkomen, dit jaar zijn er vier uilskuikens uit het ei gekropen. De jonge gasten zijn ondertussen geringd en gewogen. En hun ouders zorgen goed voor ze, aan eten geen gebrek. In de kast lag dan ook een behoorlijke etensvoorraad: negen veldmuizen en 1 bosmuis.
Ze mogen er misschien dan niet zo snugger uit zien, ze zitten er in ieder geval wel goed bij. Zijn ze niet schattig?
Meer foto's.

 

 

Lees meer »

Groot onderhoud Markepad en Zweurninkspad

Groot onderhoud Markepad en Zweurninkspad

Twee paden die intensief gebruikt worden, zijn het Markepad en het Zweurninkspad. De delen daarvan die het zwaarst belast worden, hebben begin juni groot onderhoud ondergaan. In totaal is zo’n 440 meter pad onderhanden genomen, zodat ze er weer een behoorlijke tijd tegen aan kunnen. Zodat u de komende jaren weer volop kunt genieten van beide paden!
Meer foto's.

 

 

Lees meer »

Natte Voeten

Natte Voeten

Natte voeten hadden we wel eens op het Doorninckspad en het Poelpad als er te veel regen naar beneden was gekomen. Maar dat is hoogstwaarschijnlijk verleden tijd!
Op 2 mei jl. is in opdracht van de gemeente een kleine wadi aangelegd en is er wat grond afgeschaafd om natte voeten in de toekomst te voorkomen. De harde laag onderin de wadi is opengewerkt om het water extra goed de grond in te laten trekken. Om alles te verfraaien wordt er binnenkort ook nog gras ingezaaid.
Via deze weg bedanken we de gemeente (Team Beheer en Onderhoud) voor het meewerken aan een oplossing van ons waterprobleem. De tijd zal leren of de maatregelen voldoende zijn. Wij zijn in ieder geval positief

 

 

Lees meer »

Uw Hart voor Salland

Uw Hart voor Salland

Op 10 april jl. was de finaleavond van "Hart voor Salland" in Deventer. De Rabobank geeft dan een deel van hun winst terug aan de samenleving door haar leden te laten stemmen op hun favoriete vereniging of stichting. Stichting Wandel- en Fietspaden Heeten e.o. heeft een mooi bedrag van € 935,08 mogen ontvangen. Hier zijn we ontzettend blij mee!

Wij laten u met onze paden het hart van Salland zien en ontdekken. U heeft met uw steun uw hart voor Salland laten spreken. Daarvoor onze hartelijke dank!

Het Bestuur

 

 

Lees meer »

Aanvliegroute boven Heeten

Aanvliegroute boven Heeten

Vandaag werd er één gespot! Laag aanvliegend over Heeten en de neus richting het westen. Zorgvuldig werd de landingsplaats gekozen, geroutineerd en sierlijk vond de landing plaats. Daar zat hij (of is het een zij?) op "ons" nest aan het Bleerspad: een ooievaar!
Is het een tussenlanding om alleen even uit te rusten en te foerageren? Of is het de voorbode van iets moois? Kunnen we klepperende snavels verwachten? En moeten we rekening houden met beschuit met muisjes en een ooievaar in de tuin van "ons Bleerspad nr. 1"?
Ach mensen, wat het ook wordt: wat is de lente toch mooi!

 

 

Lees meer »

Respect

Respect

…… Ik zou nog terugkomen op het belang van de paden en het gevoel dat ik daarbij heb.
Het afgelopen jaar is nationaal en internationaal een bewogen jaar geweest. Angst en stemmingmakerij leken soms de overhand te hebben. Respect was ver te zoeken. Aanslagen, verkiezingsretoriek en woede stonden op de voorpagina’s van de kranten. De ene krantenkop was nog groter dan de andere. Ingegraven standpunten bepaalden het beeld.
Kijk ik echter naar onze paden, dan zie ik het tegenovergestelde van wat er in 2016 allemaal gebeurd is:
Ik zie mensen die de paden op gaan om te genieten, om de hectiek achter zich te laten en tot rust te komen, om een vrij gevoel te hebben of te krijgen en om in beweging te komen.
Kijk ik vervolgens hoe we met elkaar omgaan op de paden, dan zie ik mensen elkaar groeten. Even een knik met het hoofd, een opgestoken hand, een vriendelijk “hallo” of elkaar gewoonweg even in de ogen kijken. Men heeft respect voor elkaar op het pad. En men geeft elkaar letterlijk de ruimte bij het passeren. Of we nu met een kinderwagen lopen, twee aan twee of op de fiets zijn, we geven elkaar de ruimte. We gaan elkaar voorbij zonder overleg en zonder conflict, het gaat gewoon goed.
En komen de mensen weer thuis, dan is men ontspannen en opgewekt. Men is weer in staat de dingen in perspectief te zien.
En kijk ik naar het pad op zich: voor het pad zelf maakt het niet uit wie of wat je bent. Of je nu blank of gekleurd bent, Syriër of Heetenaar, man of vrouw, katholiek of moslim: het pad is blij dat het gebruikt wordt. Zonder aanziens des persoons.
Wat ik dus eigenlijk wens voor 2017 is dat we af en toe de tijd nemen om tot rust te komen. Om zo ook de dingen weer in perspectief te kunnen zien. En dat we van daaruit elkaar weer met respect benaderen.
En als onze paden daar een klein beetje aan kunnen bijdragen, dan ben ik een erg blij mens!
Een mooi en respectvol 2017 gewenst!


Uit de nieuwjaarstoespraak van Donné Bos voor de vrijwilligers van de Stichting Wandel- en Fietspaden Heeten e.o.

 

 

Lees meer »

Een nieuwe website!

Een nieuwe website!

Beste Donateurs,
Begin juli hebben wij bij onze bestaande donateurs de jaarlijkse bijdrage mogen innen maar tevens hebben wij onder de bewoners van Heeten die nog geen donateur waren van onze stichting een donateurs actie gehouden. Wij hebben weer een mooi aantal nieuwe donateurs mogen begroeten. Wij zijn blij dat veel mensen gebruik maken van onze wandel- en fietspaden en dat ook mensen van buiten Heeten aangeven met veel plezier hier te wandelen en te fietsen.
Wij willen iedereen hartelijk danken voor de financiële bijdrage zodat wij samen met onze vrijwilligers de paden kunnen blijven onderhouden.


Bestuur van de Stichting Wandel- & Fietspaden Heeten e.o.

 

 

Lees meer »

Restanten V1-raket afgevoerd

Restanten V1-raket afgevoerd

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft het raketmateriaal opgeruimd aan het Bleerspad. Voordat de EODD de restanten kon verwijderen, moest eerst worden vastgesteld of er geen explosieven aanwezig waren.
Dat bleek niet het geval. Daarnaast werd duidelijk dat er ook geen sprake was van bodemverontreiniging.
Op 30 september heeft de EODD de overblijfselen van de V1 afgevoerd. Het gat waar de raket in lag werd weer gedicht en de bovengrond werd geëgaliseerd. De afzettingen werden daarna weer verwijderd.
De V1 was het eerste onbemande straalvliegtuig ter wereld, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers is ontwikkeld.
Meer foto's

 

 

Lees meer »

V1 Raket Bleerspad aangetroffen

V1 Raket Bleerspad aangetroffen

Aan het Bleerspad in Heeten zijn op 23 september restanten van een V1-raket gevonden.

De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) heeft vanmiddag vastgesteld dat er geen explosieven aanwezig zijn.
Om vast te stellen of er sprake is van bodemverontreiniging werden er grondmonsters genomen op locatie. De omgeving werd tijdelijk afgezet en de plek waar de restanten van de V1 restant zijn gevonden werd afgedekt met zand.
Meer foto's

 

 

Lees meer »

Ooievaarsnest langs Wandel- & Fietspad Bleerspad Heeten dankzij anonieme gift

Ooievaarsnest langs Wandel- & Fietspad Bleerspad Heeten dankzij anonieme gift.

Dankzij een anonieme gift staat er langs het fietspad het Bleerspad tussen Heeten en het Overijssels Kanaal een ooievaarsnest. Het nest is geplaatst door de stichting Wandel- & Fietspaden Heeten e.o.
Stichting IJsselland heeft een acht meter lange acacia boomstam geschonken en de eigen vrijwilligers van de stichting hebben het nest gemaakt en de plaatsing ervan gerealiseerd op het retentiegebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta.
Het plaatsen van een ooievaarsnest past naadloos in de doelstellingen van de stichting, waarbij verfraaiing van het buitengebied er een van is. Nu het nest er staat, is het wachten op de ooievaars.
Afgelopen weken heeft een ooievaar zich al meerder malen laten zien, dus er is goede hoop dat het geklepper van de vogels komend voorjaar zich zal laten horen. 
Meer foto's

Lees meer »

Hieronder vindt u de Nieuwsbrieven welke door de stichting huis aan huis in Heeten zijn bezorgd.

PDF
Nieuwsbrief 16 juni 2017
PDF [934.2 KB]
PDF
Nieuwsbrief 15 juni 2016
PDF [552.2 KB]
PDF
Nieuwsbrief 14 november 2014
PDF [403.1 KB]
PDF
Nieuwsbrief 13 10 jr Jubileum editie nov 2013
PDF [896.3 KB]