Geniet van onze wandel en fietspaden en doe dat vaak!

Gepubliceerd op 4 augustus 2023 om 20:12

In de vroege ochtend fiets ik door de landerijen van ons dorp. Niet gewekt door de tijd, maar door mijn enthousiasme om te gaan genieten van de natuur. De stilte om mij heen wordt ingenomen door de vogels, ze fluiten om het hardst. De mooie wandel-/fietspaden glijden onder de wielen van mijn fiets door. De stilte en de oneindige ruimte omarmen mij. De prachtige wilde bloemen staan mij aan te kijken en de lucht is zwanger van al die lekkere geuren. 

Iets verderop staat een mooie bank die door diverse middenstanders is gesponsord.

De dag ontluikt, er lopen mensen met hun hond. Kijk, daar hangt een bordje, het is een bordje om de eigenaren van hond(en) erop te attenderen om de ontlasting van hun hond(en) op te ruimen. Gelukkig wordt hier gehoor aan gegeven. We zijn daar blij mee, anders staan onze vrijwilligers met de voeten in de hondenpoep te werken. Wij hebben de tekst verzorgd en Paul Reimert, de eigenaar van Bacron, heeft alle borden gedoneerd.

Het vriendelijke landschap, de mooie monumentale boerderijen met hun rieten daken. De boerenerven, waar de was wordt opgehangen om als fris witte, lange vlaggen droog te waaien in de wind. Het is toch een geschenk vanuit het universum om dit mee te mogen maken.

Ik ben op deze vroege ochtend niet alleen. De haas die voor mij uitschiet en in het bosje verdwijnt, de grote ree, en van dichtbij een prachtige grote roofvogel, de fazant op het pad. De koekoek die koekoekt en zo proberen alle fluiters en zangers in de lucht elkaar te overstemmen. Iets verderop zijn een paar vrijwilligers, aan het werk. Circa 45 vrijwilligers zorgen voor het onderhoud van de paden en het meubilair. Het onderhoud bestaat uit snoeien, maaien, schoffelen, harken, het legen van de prullenbakken en het onderhoud van de banken. Wanneer je langs het Overijsselkanaal fietst kun je over het trekpontje , die onlangs door een flinke donatie van ENDONA veiliger is gemaakt.

De stichting wandel- en fietspaden zijn alle donateurs, sponsoren en vrijwilligers zeer dankbaar, zonder hen heeft Heeten en omstreken geen mooie paden om van te genieten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.