Nieuws & Nieuwsbrieven

Groot onderhoud Markepad en Zweurninkspad

Geplaatst op 9 juni 2017

Twee paden die intensief gebruikt worden, zijn het Markepad en het Zweurninkspad. De delen daarvan die het zwaarst belast worden, hebben begin juni groot onderhoud ondergaan. In totaal is zo’n 440 meter pad onderhanden genomen, zodat ze er weer een behoorlijke tijd tegen aan kunnen. Zodat u de komende jaren weer volop kunt genieten van beide paden! Meer foto's.
Natte voeten

Geplaatst op 3 mei 2017

Natte voeten hadden we wel eens op het Doorninckspad en het Poelpad als er te veel regen naar beneden was gekomen. Maar dat is hoogstwaarschijnlijk verleden tijd!

Op 2 mei jl. is in opdracht van de gemeente een kleine wadi aangelegd en is er wat grond afgeschaafd om natte voeten in de toekomst te voorkomen. De harde laag onderin de wadi is opengewerkt om het water extra goed de grond in te laten trekken. Om alles te verfraaien wordt er binnenkort ook nog gras ingezaaid.

Via deze weg bedanken we de gemeente (Team Beheer en Onderhoud) voor het meewerken aan een oplossing van ons waterprobleem. De tijd zal leren of de maatregelen voldoende zijn. Wij zijn in ieder geval positief!
Uw Hart voor Salland

Geplaatst op 11 april 2017

Op 10 april jl. was de finaleavond van "Hart voor Salland" in Deventer. De Rabobank geeft dan een deel van hun winst terug aan de samenleving door haar leden te laten stemmen op hun favoriete vereniging of stichting. Stichting Wandel- en Fietspaden Heeten e.o. heeft een mooi bedrag van € 935,08 mogen ontvangen. Hier zijn we ontzettend blij mee!

Wij laten u met onze paden het hart van Salland zien en ontdekken. U heeft met uw steun uw hart voor Salland laten spreken. Daarvoor onze hartelijke dank!
Het Bestuur
Aanvliegroute boven Heeten

Geplaatst op 28 maart 2017

Vandaag werd er één gespot! Laag aanvliegend over Heeten en de neus richting het westen. Zorgvuldig werd de landingsplaats gekozen, geroutineerd en sierlijk vond de landing plaats. Daar zat hij (of is het een zij?) op "ons" nest aan het Bleerspad: een ooievaar!

Is het een tussenlanding om alleen even uit te rusten en te foerageren? Of is het de voorbode van iets moois? Kunnen we klepperende snavels verwachten? En moeten we rekening houden met beschuit met muisjes en een ooievaar in de tuin van "ons Bleerspad nr. 1"?

Ach mensen, wat het ook wordt: wat is de lente toch mooi!
Respect

Geplaatst op 6 maart 2017

 

…… Ik zou nog terugkomen op het belang van de paden en het gevoel dat ik daarbij heb.

Het afgelopen jaar is nationaal en internationaal een bewogen jaar geweest. Angst en stemmingmakerij leken soms de overhand te hebben. Respect was ver te zoeken. Aanslagen, verkiezingsretoriek en woede stonden op de voorpagina’s van de kranten. De ene krantenkop was nog groter dan de andere. Ingegraven standpunten bepaalden het beeld.

Kijk ik echter naar onze paden, dan zie ik het tegenovergestelde van wat er in 2016 allemaal gebeurd is:
Ik zie mensen die de paden op gaan om te genieten, om de hectiek achter zich te laten en tot rust te komen, om een vrij gevoel te hebben of te krijgen en om in beweging te komen.

Kijk ik vervolgens hoe we met elkaar omgaan op de paden, dan zie ik mensen elkaar groeten. Even een knik met het hoofd, een opgestoken hand, een vriendelijk “hallo” of elkaar gewoonweg even in de ogen kijken. Men heeft respect voor elkaar op het pad. En men geeft elkaar letterlijk de ruimte bij het passeren. Of we nu met een kinderwagen lopen, twee aan twee of op de fiets zijn, we geven elkaar de ruimte. We gaan elkaar voorbij zonder overleg en zonder conflict, het gaat gewoon goed.

En komen de mensen weer thuis, dan is men ontspannen en opgewekt. Men is weer in staat de dingen in perspectief te zien.

En kijk ik naar het pad op zich: voor het pad zelf maakt het niet uit wie of wat je bent. Of je nu blank of gekleurd bent, Syriër of Heetenaar, man of vrouw, katholiek of moslim: het pad is blij dat het gebruikt wordt. Zonder aanziens des persoons.

Wat ik dus eigenlijk wens voor 2017 is dat we af en toe de tijd nemen om tot rust te komen. Om zo ook de dingen weer in perspectief te kunnen zien. En dat we van daaruit elkaar weer met respect benaderen.
En als onze paden daar een klein beetje aan kunnen bijdragen, dan ben ik een erg blij mens!
Een mooi en respectvol 2017 gewenst!

Uit de nieuwjaarstoespraak van Donné Bos voor de vrijwilligers van de Stichting Wandel- en Fietspaden Heeten e.o.
Een nieuwe website!

Geplaatst op 30 november 2016

 

Wij heten u van harte welkom op onze geheel vernieuwde website, welke nu ook zonder problemen op smartphones en tablets te lezen is.

Verder hebben we het in ons dorp welbekende ‘Rondje Heeten’ voor fietsers van de KBO/55+ Activiteitengroep opgenomen. Deze 25 km lange, bewegwijzerde route kan nu als routekaart en als routebeschrijving worden uitgeprint. En tevens is  een 17 km lange wandelroute ‘Rondom Heeten’ opgenomen, waarvoor een link naar Salland Wandelweb is geplaatst.
Tevens hebben we een uitgebreid fotoalbum aangemaakt, waarin de jaren van oprichting, aanleg, onderhoud en zo meer van de Stichting is samengevat. Beslist de moeite waard om hier eens door heen te bladeren. 

Wij wensen u veel lees- en kijkplezier toe!
Het Bestuur
Donateurs bedankt!

Geplaatst op 15 november 2016

 

Beste Donateurs,
Begin juli hebben wij bij onze bestaande donateurs de jaarlijkse bijdrage mogen innen maar tevens hebben wij onder de bewoners van Heeten die nog geen donateur waren van onze stichting een donateurs actie gehouden. Wij hebben weer een mooi aantal nieuwe donateurs mogen begroeten. Wij zijn blij dat veel mensen gebruik maken van onze wandel- en fietspaden en dat ook mensen van buiten Heeten aangeven met veel plezier hier te wandelen en te fietsen.

Wij willen iedereen hartelijk danken voor de financiële bijdrage zodat wij samen met onze vrijwilligers de paden kunnen blijven onderhouden.

Bestuur van de Stichting Wandel- & Fietspaden Heeten e.o.
Restanten V1-raket afgevoerd

Geplaatst op 30 september 2016

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft het raketmateriaal opgeruimd aan het Bleerspad. Voordat de EODD de restanten kon verwijderen, moest eerst worden vastgesteld of er geen explosieven aanwezig waren.
Dat bleek niet het geval. Daarnaast werd duidelijk dat er ook geen sprake was van bodemverontreiniging.
Op 30 september heeft de EODD de overblijfselen van de V1 afgevoerd. Het gat waar de raket in lag werd weer gedicht en de bovengrond werd geëgaliseerd. De afzettingen werden daarna weer verwijderd.
De V1 was het eerste onbemande straalvliegtuig ter wereld, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers is ontwikkeld. Meer foto's
V1 Raket Bleerspad aangetroffen

Geplaatst op 23 september 2016

Aan het Bleerspad in Heeten zijn op 23 september restanten van een V1-raket gevonden.

De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) heeft vanmiddag vastgesteld dat er geen explosieven aanwezig zijn.
Om vast te stellen of er sprake is van bodemverontreiniging werden er grondmonsters genomen op locatie. De omgeving werd tijdelijk afgezet en de plek waar de restanten van de V1 restant zijn gevonden werd afgedekt met zand. Meer foto's
Ooievaarsnest langs Wandel- & Fietspad Bleerspad Heeten dankzij anonieme gift

Geplaatst op 31 augustus 2016

Dankzij een anonieme gift staat er langs het fietspad het Bleerspad tussen Heeten en het Overijssels Kanaal een ooievaarsnest. Het nest is geplaatst door de stichting Wandel- & Fietspaden Heeten e.o.
Stichting IJsselland heeft een acht meter lange acacia boomstam geschonken en de eigen vrijwilligers van de stichting hebben het nest gemaakt en de plaatsing ervan gerealiseerd op het retentiegebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta.
Het plaatsen van een ooievaarsnest past naadloos in de doelstellingen van de stichting, waarbij verfraaiing van het buitengebied er een van is. Nu het nest er staat, is het wachten op de ooievaars.
Afgelopen weken heeft een ooievaar zich al meerder malen laten zien, dus er is goede hoop dat het geklepper van de vogels komend voorjaar zich zal laten horen.  Meer foto's

 

Hieronder vindt u de Nieuwsbrieven welke door de stichting huis aan huis in Heeten zijn bezorgd.

nieuwsbrief 15 - juni 2016
PDF – 552.2 KB 32 downloads
nieuwsbrief 14 - november 2014
PDF – 403.1 KB 25 downloads
nieuwsbrief 13 - 10 jr Jubileum editie - nov 2013
PDF – 896.3 KB 28 downloads